Meiden van het Rijks

Meiden van het Montessorri Lyceum Amsterdam bezoeken het Nieuwe Rijksmuseum tijdens de grote restauratie. Een architect, aannemer, restaurateur vertellen bevlogen over hun werk. Worden de meisjes enthousiast om óók eens te kiezen voor een Béta studie?
I.s.m. Girlsday. In opdr van het Rijksmuseum, 2010

Stad op z'n Kop

Vier korte sfeerportretten over de 'Stad op zn kop' kinderfeesten voor
ouders en kinderen met een Stadspas.
FilmBlik maakte reportages over vier Amsterdamse wijken.
In opdr van Gemeente Amsterdam, 2008 Stadopznkop

Party-POP

Party-POP is een werkervarings-project van het DWI. Een zestal jongeren werken samen met erkende kunstenaars. De jongeren worden geschoold in decor, film, fotografie, produktie. Het resulteert in een spetterend Party-POP feest!
In opdr van DWI Amsterdam, 2008

Het Plein

Een informatief en betrokken portret over Praktijkschool Het Plein in Geuzenveld. Leerlingen komen aan het woord. Hoe ervaren zij de school, en wat willen zij bereiken?
In opdr van Praktijkschool Het Plein, 2008

Espeq

Informatieve film over Espeq opleidingsbedrijf. Leerlingen van het ROC worden er opgeleid voor een vak in de bouw. Ze worden tijdens de lessen gevolgd en op hun stage.
In opdr van Espeq opleidingsbedrijven Heerhugowaard, 2009

Helder hoofd en vaste hand

Een informatieve film over de restauratie opleiding ICN in Amsterdam. We volgen enthousiaste leerlingen op het naaiatelier en in de houtwerkplaats, maar ook op stageplekken. Wat biedt deze opleiding?
In opdr van het ICN Amsterdam, 2004