MARRIËT HAVERKAMP

BETROKKEN FILMMAKER

In filmverhalen en -portretten toon ik mensen in hun eigen bijzondere situatie. Ik wil in mijn films het verhaal achter de mens zichtbaar maken en de kracht van mensen zoals ze zijn, laten zien.

Mijn manier van draaien – direct, dicht op de huid; een betrokken en open interviewtechniek – is vaak in m’n werk terug te vinden. Mijn stijl is direct, maar tegelijkertijd ook onbevangen en verwonderd. Aandacht hebben voor, betrekken bij en talent versterken zie ik als de basis van mijn werk. Ik maak het onderliggende zichtbaar. Mensen het gevoel geven dat ze erbij horen, gezien en gehoord worden, ze laten stralen, is mijn belangrijkste drijfveer. En samenwerken natuurlijk, want samen maken we verhalen zichtbaar.

Na mijn studie HBO Jongerenwerker (1990) ben ik in 1997 afgestudeerd als Programmamaker aan de HKU te Hilversum. Ik heb daarna, naast divers televisiewerk, jarenlang als Camera Journalist voor RTV Utrecht gewerkt. Daarna heb ik als Programmamaker veel ervaring opgedaan in het maken van films voor bedrijven en non-profitorganisaties.

In grote organisaties ondersteun ik trainers door film in te zetten als onderdeel van een verandertraject of leertraject. Tevens geef ik film- en mediatrainingen voor diverse doelgroepen, zoals jongeren met autisme, en zzp-ondernemers.

Marriet Haverkamp werkt ruim vijftien jaar voor Hakuna Matata science & media en we zijn bijzonder tevreden over de samenwerking en de resultaten. Marriet is een vakvrouw met een eigen visie op elk project. Haar inbreng is altijd constructief en creatief: ze denkt vanuit mogelijkheden.

Samenwerken met haar is een feestje: ze is flexibel, nauwkeurig en werkt vanuit empathie voor degenen die ze in beeld brengt. Ze is goed in teamwork, maar ook als zelfstandig filmmaker kun je haar op elke klus afsturen.