MAAK JE EIGEN LEVENSVERHAAL

In deze workshop ga je kijken en luisteren naar elkaars verhalen aan de hand van voorwerpen of foto’s. In een veilige intieme studiosetting vertel je jouw verhaal voor de camera. Het vertellen van je verhaal of een anekdote voor de camera kan heel spannend zijn, maar ook bevrijdend. Er wordt goed naar je geluisterd en er worden vragen gesteld. We werken aan vertel en -interviewtechniek.

Vervolgens maak je een script, een storyboard en een planning waarin je goed uitdenkt en -werkt wat je wilt vertellen en hoe je dit in beeld wilt brengen. Er worden teams gevormd en er worden opnames en extra interviews gedraaid bij én met elkaar op locatie. We bespreken wekelijks het materiaal en voortgang. We kijken naar elkaars werk en geven elkaar feedback.

Er zijn verschillende rollen die je gaat beoefenen tijdens de workshops: achter de camera, geluid hengelen, interviewer, verteller voor de camera, regisseur, clapperloader, etc. Daarnaast leer je met een eenvoudig montageprogramma jouw verhaal zelf te ordenen om zo je film ritme, tempo en eigenheid te geven.

Aan het einde van de workshop organiseren we samen een filmvoorstelling en zullen we de levensverhalen in film onder het genot van een hapje en drankje bekijken en presenteren.

Minimaal 4 deelnemers / max 8 deelnemers

Andere workshops van Filmblik